Mijn verhaal

Interview door Marije Van Den Bovenkamp (Schrijfzin)

Wat heeft jou gemotiveerd je eigen onderneming te starten? 

Gedurende 15 jaar was ik HR manager in verschillende Philips vestigingen. In de afgelopen jaren zag ik het bedrijfsleven grondig veranderen. Ik zag de druk op resultaten en dus ook op medewerkers enorm toenemen omwille van de globalisering en toenemende concurrentie. Voor de individuele medewerkers en managers is het niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan, zelfs niet voor de besten van een organisatie. Hier wil ik iets aan kunnen bijdragen. In 2014 heb ik mijn bedrijf Orient for Growth opgericht van waaruit ik deze professionals, hun leidinggevenden en de organisaties waarin ze werken, coach bij deze veranderingstrajecten. Met als doel duurzame inzetbaarheid te realiseren en het maximum potentieel naar boven te laten komen. 

Welk pad heb je bewandeld?

Toen ik eind 2006 voor de eerste keer mama werd, kreeg ik tegelijkertijd het verlies van een naast familielid te verwerken. Wat een mooie tijd had moeten worden, veranderde in een ware nachtmerrie. Ik ging na mijn bevallingsrust (als je van rust kan spreken), weer werken alsof er niks was veranderd in mijn leven. Ik werkte nog even hard, zelfs harder, want onbewust wilde ik vooral heel de situatie aankunnen, sterk zijn en mijn carrière verder uitbouwen. Gedurende een jaar sliep ik gemiddeld 3-4 uur ononderbroken, ik werkte 11 uur op een dag en de erkenning hiervoor thuis en op het werk, bleef uit. In die fase was ik ook echt geen leuk mens om mee om te gaan: moe, snel geïrriteerd, ging niet meer weg… burn-out in zicht… En toch bleef ik doorgaan vanuit een misplaatst verantwoordelijkheidsgevoel. 

Vervolgens kwam nummer 2 eraan. Hier wilde ik toch meer bewust van kunnen genieten. Dat heb ik ook gedaan en ik ging nadenken over wat ik wilde en niet meer wilde. Toen besloot ik om een cursus te volgen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling: certified personal coach. Hierdoor ben ik ‘wakker’ geworden. Ik heb ingezien dat waar ik ‘verantwoordelijk’ dacht bezig te zijn, dit helemaal niet zo was. En dat als ik zo zou verder doen, ik mijn kinderen zwaar in de steek liet en dat ze de leuke mama die ze verdienden, niet kregen. 

Dit kon zo niet langer en toen ben ik begonnen met kleine veranderingen in mijn leven aan te brengen: geen laptop meer ‘s avonds na het werk, 1 keer in de week zwemmen met vriendinnen, stoppen met sorry te zeggen voor alles… Dit bewustwordingsproces is niet meer gestopt en de honger naar meer is gebleven. Ik ging mij vervolgens verdiepen in NLP en voelde de drang om mensen meer bewust te maken van hun eigen energieniveau en hun eigen verantwoordelijkheid hierin. Vervolgens heb ik besloten om dit uit te bouwen op een rustige manier, om mezelf ook weer niet onder druk te zetten, dus eerst in bijberoep en vervolgens sinds begin 2016 in hoofdberoep.

Heb je hiermee besloten je hart te volgen?

Jazeker! Ik heb veel voldoening gehaald uit mijn jaren als HR Manager en het HR vakgebied is nog steeds een grote passie van mij. Als HR Manager kan je hier zeker ook een bijdrage in leveren. Echter, ik wilde meer die rol als persoonlijke coach opnemen in zo’n veranderingstraject, echt naast de CEO, manager of professional kunnen staan. Als HR Manager heb je vaak ook de rol om zo’n proces te sturen of de harde kant ervan te managen, inclusief impact op de mensen die het veranderingsproces mee moeten sturen. Mijn hart gaat meer uit naar de ‘softe’ kant van een veranderingstraject en in het begeleiden van professionals en managers om dit vanuit authenticiteit te doen zodat ze vanuit ‘vrijheid’ keuzes kunnen maken. Daarnaast word ik in deze rol ook veel meer in mijn sterkte ingezet.

Hoe is je bedrijfsnaam ontstaan?

Ik ben vertrokken vanuit mijn waarden en voornaamste sterktes. Die heb ik neergeschreven en er verschillende combinaties mee gemaakt. De waarde groei staat centraal: Ik geniet ervan om mensen in beweging te brengen, om mens en organisatie te helpen ontwikkelen. Ik heb een ondersteunende en exploratieve coaching stijl, waarbij ik vertrek vanuit 2 principes: ‘you cannot teach a man anything, you can only help him discover what’s inside of him’ en ‘if we do what we’ve always done, we’ll get what we’ve always got’. Zo ontstond de naam Orient4Growth en mijn missie ‘we orient for your growth’.

Waarom doe je dit werk zo graag?

Ik geniet er enorm van om mensen te zien groeien. Om mensen in hun kracht te zien komen en ze te zien realiseren wat ze voordien niet voor mogelijk hielden. Waar ik echt gepassioneerd door ben, is mensen bewust te maken en te ondersteunen bij het (her)ontdekken van hun onderliggende waarden, hun talenten en wat hun energie geeft en daar doelbewust voor te kiezen, ongeacht de druk uit hun omgeving om zich te conformeren of zich te laten leiden door geprojecteerde angsten van hun naasten. Als ik ertoe kan bijdragen dat mensen ‘de moed’ in zichzelf vinden om de verandering in te zetten naar een leven waarin ze ‘zingeving’, meer kwaliteit, liefde, vrijheid of groei ervaren, dan ben ik in mijn missie geslaagd. 

Bovendien geloof ik dat medewerkers die vanuit deze kracht en authenticiteit leven en functioneren in een organisatie, meer duurzaam inzetbaar zijn in een organisatie. En dit is een tweede reden waarom ik dit werk zo graag doe: in deze moeilijke, complexe en snel veranderende tijd mens en organisatie duurzaam in verbinding brengen en de wederzijdse aantrekkelijkheid hoog houden, is vaak een complex vraagstuk dat de nodige investering vraagt. Hier organisaties in bijstaan, geeft veel voldoening.